Menu

Vizia  Consulting - Vaš poslovni servis!

office@vizia-consulting.me

Obavezna preregistracija u CRPS

Svi privredni subjekti  u Crnoj Gori obavezni su da usklade organizaciju i izvrše promjene u registraciji kod CRPS, a u skladu sa novim Zakonom o privrednim društvima (Sl. CG 65/2020).

Obavještenje preuzeto sa sajta CRPS-a:

"Obavještavaju se privrednici da su, u skladu sa odredbama člana 329 Zakona o privrednim društvima, dužni da usklade organizaciju (statut, organe društva i druge akte) sa ovim zakonom i izvrše registraciju promjena u roku koji je predviđen ovim članom za različite oblike organizovanja privrednih subjekata.

Napominjemo da su isti u obavezi da sve podatke koji nedostaju na izvodu za predmetnog privrednog subjekta, popune u jedinstvenoj registracionoj prijavi, kako bi isti bili unešeni na poslednjem izvodu iz jedinstvene informacione baze podataka CRPS-a."

Članom 329 je takođe predviđeno da će Nadležni organ za registraciju u roku od 30 dana po isteku rokova za usklađivanjem, pred nadležnim sudom, pokrenuti postupak sudske likvidacije društava koja nijesu ispunila obavezu registracije u ostavljenom roku i brisati ih nakon sprovedenog postupka sudske likvidacije.

Podsjećamo da su rokovi za usklađivanje sa novim zakonom za preduzetnike već istekli, tako da oni koji to još nisu uradili treba to što prije da obave kako bi izbjegli brisanje iz registra. Rok za usklađivanje sa novim zakonom za akcionarska društva, javna društva i DOO koja se smatraju velikim društvima po zakonu o računovodstvu, je 11.04.2021. godine, dok je rok usklađivanja za ostala društva 11.01.2022. godine.

Cijenjenim klijentima smo na raspolaganju kako bi im olakšali ovu proceduru.

Pogledajte promotivni flajer OVDJE

 

 

Go Back

Komentar

PRETRAGA

Komentari

There are currently no blog comments.